Historisch adviesbureau tScapreel

Advies en onderzoek

Onze kennis is zeer breed en de toepassing ervan dus ook. Wij adviseren gemeenten in binnen- en buitenland, erfgoedinstellingen, zoals kastelen en buitenplaatsen, en musea bij historische evenementen, tentoonstellingen, de inrichting van historische ruimten, kleding van historische personen en het uitbeelden van hun dagelijks leven en beroepen. Ook adviseren we voor film en tv. Maar we doen dat ook voor particulieren. Sinds maart 1996 heeft een respectabel deel van cultureel Nederland (en een stuk België) tot volle tevredenheid van ons specialisme gebruik gemaakt.

 

Als het voor dit soort advies nodig is doe ik ook onderzoek. Dat kan middeleeuws bronnen- of literatuuronderzoek zijn voor collega-historici, dateringsonderzoek van beeldmateriaal voor kunsthistorici of onderzoek naar het verleden van een opgravingsgebied voor archeologen. Ook voorzie ik auteurs van historische romans of scenario’s van historisch verantwoorde gegevens.

 

Dat alles kan ik ook leveren voor buitenlanders die hier geen onderzoek kunnen doen. Engels is zo’n beetje mijn tweede moedertaal en ik lees en schrijf ook Duits en Frans.

Hoe ziet dat eruit?

Voor advies dat geen opzoekwerk vergt, reken ik niets. Als dat wel het geval is gaan onderzoek en rapporten volgens een uurprijs.

 

Als ik naar u toe kom voor een consult met mondeling advies kost dat altijd € 180,00 per uur.  Bij een opdracht volgt een offerte, gebaseerd op een stappenplan. Na goedkeuring komt er een bevestiging of contract naar u toe. Offertes zijn ook altijd op een uurprijs voor onderzoek en rapportage gebaseerd. Alle prijzen zijn exclusief btw (21 %) en reis- en verblijfkosten.

 

Onderzoekskosten zijn ook in stukken te knippen, in deelonderzoeken. Dat spreidt de betaling. 

Tarievenlijst

Als u meer wilt weten over de kosten van advies en onderzoek, vul dan het hiernaast staande formulier in en ik mail u de sinds 1.1.2020 geldende tarievenlijst.

Wat is een scapreel?

Het woord scapreel komt van een laat-middeleeuws hangend wandkastje waarin diverse kostbare en nuttige dingen bewaard werden. Onze kennis en ervaring zijn net zo kostbaar en nuttig.

 

Zo’n kastje hangt rechts naast de haard op een miniatuur uit het Getijdenboek van Katharina van Kleef (ca 1440).

VOF tScapreel

Historisch adviesbureau tScapreel is een Vennootschap onder Firma (VOF) van Henk en Pauline ‘t Jong. Hij is opgericht op 1 maart 1996. Op 3 juni 2013 werd heraldischatelier De Raaf aan de VOF toegevoegd. 

De website van De Raaf vindt u op www.atelierderaaf.nl.

 

Een blog over geschiedenis en met recensies van boeken en musea is Tiecelins Gekras.

 

En blog over de vroege geschiedenis van Dordrecht vindt u op Apud Thuredrech.

Contact

Historisch adviesbureau tScapreel
Dubbeldamseweg zuid 63
3314 JC Dordrecht
Telefoon: +31 (0)78 – 631 89 89
Mobiel: +31 (0)6 – 13 28 62 57

Geen bezoek aan huis.

Mijn nieuwste boek is in mei 2020 verschenen.

Het kan hier besteld worden.

Copyright © Historisch adviesbureau tScapreel 2020