Historisch adviesbureau tScapreel

Welkom

Wij hebben al ruim 25 jaar het antwoord op uw historische vragen. In 1996  besloten we onze kennis ten dienste te stellen van cultuur-historisch geïnteresseerd Nederland. Sindsdien hebben we allerlei instanties van advies, ontwerpen, spullen en mensen voorzien. Dat alles steeds tot volle tevredenheid van onze klanten. We kunnen wel zeggen dat in bepaalde kringen tScapreel een begrip is geworden. Vele honderden, misschien wel een paar duizend vragenstellers zijn u voorgegaan.

 

Na ruim 23 jaar kunnen we ook zeggen dat wij een uniek en apart adviesbureau zijn, dat eigenlijk nergens in Nederland en het nabije buitenland mee vergeleken kan worden. Onze expertise op historisch gebied is zo uitgebreid dat u altijd antwoord op uw vragen krijgt. En als wij het niet weten, weten we wel wie dat wel doet of waar het antwoord is te vinden.

Kijkt u maar rond op de website en neem als u ons wat wilt vragen contact op met  ons via de contactpagina.

Wat doen we?

Ons kennisgebied beslaat de periode van het jaar één tot het jaar 1800, maar vooral de middeleeuwen (500-1500). We kunnen u voorzien van adviezen over kleding, interieur, architectuur en het dagelijks leven, maar ook kunnen we u informeren over de geschiedenis, de cultuur en de gebruiken in die periode, zowel hier in Nederland als elders in Europa.

 

Ons uitgangspunt is altijd: het moet zo historisch verantwoord en authentiek zijn als nu mogelijk is.

Wat is een scapreel?

Het woord scapreel komt van een laat-middeleeuws hangend wandkastje waarin diverse kostbare en nuttige dingen bewaard werden. Onze kennis en ervaring zijn net zo kostbaar en nuttig.

 

Zo’n kastje hangt rechts naast de haard op een miniatuur uit het Getijdenboek van Katharina van Kleef (ca 1440).

VOF tScapreel

Historisch adviesbureau tScapreel is een Vennootschap onder Firma (VOF) van Henk en Pauline ‘t Jong. Hij is opgericht op 1 maart 1996. Op 3 juni 2013 werd heraldischatelier De Raaf aan de VOF toegevoegd. 

De website van De Raaf vindt u op www.atelierderaaf.nl.

 

Een blog over geschiedenis en met recensies van boeken en musea is Tiecelins Gekras.

 

En blog over de vroege geschiedenis van Dordrecht vindt u op Apud Thuredrech.

Contact

Historisch adviesbureau tScapreel
Dubbeldamseweg zuid 63
3314 JC Dordrecht
Telefoon: +31 (0)78 – 631 89 89
Mobiel: +31 (0)6 – 13 28 62 57

Geen bezoek aan huis.

Mijn nieuwste boek is in mei 2020 verschenen.

Het kan hier besteld worden.

Copyright © Historisch adviesbureau tScapreel 2020